Для облгазів вимагають підвищення тарифів на транспортування

Вівторок, 12 травня 2009, 12:08

Профспілка працівників газових господарств вимагає від влади ухвалення рішення про підвищення до економічно обґрунтованого рівня тарифів газопостачальних компаній (міськ- і облгазів) на поставку й транспортування газу газорозподільними газопроводами.

Про це йдеться в повідомленні профспілки, повідомляє агентство "Українські новини".

З 12 травня починається безстроковий страйк газових господарств, який, відповідно до повідомлення, підтримують профспілкові організації всіх підприємств із газопостачання й газифікації країни.

Основною причиною таких дій працівників облгазів є невідповідність тарифів на транспортування й поставки природного газу економічно обґрунтованому рівню, що, у свою чергу, викликає недостачу коштів для ремонту й підтримки газорозподільних мереж у безпечному стані.

Реклама:

Крім того, як сказано в заяві, з початку 2009 року середня зарплата в газових господарствах упала на 400 гривень і залишається найнижчою серед базових галузей економіки країни навіть в умовах економічної кризи.

Працівники облгазів вимагають урахувати в тарифах норматив кількості працюючих, здатних забезпечити надійне обслуговування мереж; передбачити в нових тарифах коштів для повноцінного проведення ремонтних робіт й інвестицій у розвиток мереж.

Крім того, працівники галузі будуть домагатися забезпечення безперебійного й безаварійного газопостачання, недопущення техногенних катастроф, забезпечення ефективного використання технічного персоналу, повне й своєчасне технічне обслуговування системи газопостачання, недопущення переведення працівників на неповний робочий день і надання вимушених відпусток без збереження заробітної плати та їх скорочення.

Тарифи для облгазів установлює Національна комісія регулювання електроенергетики, рішення про зміну тарифів може в рекомендаційній формі прийняти Кабінет міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: