Криза змушує "Газпром" скинути оберти

Четвер, 9 квітня 2009, 15:06

Криза змусить "Газпром" знизити видобуток на 10% протягом наступних 4-5 років.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв на форумі "ТЕК России в XXI столетии", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він сказав, що криза призвела до зниження споживання газу в РФ і за кордоном приблизно на 10%. При цьому "найбільший пік падіння припав на жовтень-листопад 2008 року - відбулося приблизно 15-відсоткове падіння".

Голубєв повідомив, що нещодавно "Газпром" завершив коригування довгострокового балансу газу на період до 2020 року і в ньому 10-відсоткове скорочення видобутку збережеться ще протягом 4-5 років.

За його словами, в абсолютному вираженні це 60-70 млрд. кубометрів на рік, що можна порівняти, наприклад, з річним споживанням України.

"Ми в останні дні провели коригування балансу газу з Російській Федерації до 2020 року. І наш аналіз показує, що, на жаль, це зниження споживання і, відповідно, видобутку близько 10% збережеться ще 4-5 років", - сказав він.

Говорячи про необхідність коригування інвестпрограми концерну, Голубєв сказав, що "напевно, можна говорити про актуалізацію термінів тих чи інших потужностей, які будуть відповідати тим чи іншим викликам".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!