Німців цікавлять ГТС і великі підприємства в Україні

Четвер, 9 квітня 2009, 10:45

Німецькі підприємства зацікавлені взяти участь у модернізації української газотранспортної системи.

Про це в інтерв'ю газеті "Киевские Ведомости" сказав посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет.

"Для України дуже важливі енергетична безпека і модернізація газотранспортної системи. Багато німецьких підприємств зацікавлені брати участь у цьому", - сказав посол.

Також серед перспективних галузей економічного співробітництва Гаймзет назвав сільське господарство і харчову промисловість.

Реклама:

Крім цього, він висловився за залучення західних компаній до приватизації українських підприємств.

"Прем'єр-міністр України не раз говорила про те, що планується приватизація великих підприємств. Мені здається, що стратегічно правильним було б залучення західних компаній для участі в цьому процесі", - заявив посол.

Говорячи про проблеми, що перешкоджають залученню в Україну іноземних інвестицій, Гаймзет вказав на недосконалість українського законодавства, а також високі ризики для безпеки таких інвестицій.

"Поки ж в Україну приходять тільки ті підприємства, які готові до великого ризику. З одного боку, позначається законодавство. З іншого, існує безліч правил, які викликають питання: чи буде забезпечено безпеку для інвестицій?", - сказав він.

При цьому посол позитивно оцінив рішення Кабінету міністрів про необхідність скасування додаткової надбавки 13% до мита на імпортні товари, підкресливши, що протекціоністські заходи не сприяють розвитку власної економіки.

Гаймзет вважає, що, незважаючи на те, що в товарообороті України Німеччина займає одне з провідних місць, потенціал двох країн в економічних відносинах використовується не повною мірою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: