"Аеросвіт" не взяли на курорт

Середа, 8 квітня 2009, 10:45

Найбільша українська авіакомпанія "Аеросвіт" втратила стратегічного партнера на чартерних маршрутах - туристичну компанію Tez Tour.

У вівторок оператор оголосив, що його новими партнерами стали авіакомпанії "Дніпроавіа" та "Роза вітрів".

Втрата Tez Tour, яка тільки на напрямку до Туреччини забезпечила "Аеросвіту" минулого року понад 1100 рейсів, болюча для авіакомпанії - "Аеросвіт" очікує зниження пасажиропотоку на 25%, але експерти вважають, що воно може бути ще більше, пише газета "Комерсант-Україна".

За замовленням туроператора Tez Tour авіакомпанія "Дніпроавіа" буде здійснювати чартерні перевезення в Єгипет і Туреччину з Києва, Дніпропетровська та Одеси.

Реклама:

Раніше "Дніпроавіа" забезпечувала для Tez Tour чартерні перевезення лише з Дніпропетровська до Туреччини.

Крім "Дніпроавіа", чартерні перельоти зі Львова, Харкова, Донецька та Одеси до Туреччини і Єгипта для Tez Tour здійснюватиме авіакомпанія "Роза вітрів".

Вперше про можливу зміну партнера директор Tez Tour Йосип Андрік заявив в кінці березня. Тоді він пояснив, що "Аеросвіт" скоротив парк повітряних суден, виділивши для чартерних перевезень всього один літак, тоді як Tez Tour необхідно мінімум три.

"Аеросвіт" дійсно скоротив парк, але в авіакомпанії заявляють, що готові виділити Tez Tour необхідну кількість літаків і здивовані її рішенням.

"Ми як і раніше, вважаємо туркомпанії своїм стратегічним партнером і сподіваємося на продовження співпраці", - заявили в "Аеросвіті".

У Tez Tour уточнюють, що будуть співпрацювати з авіакомпанією на одному чартерному напрямку: Київ-Шарм-Еш-Шейх.

"Ми не можемо одразу розірвати відносини з перевізником, оскільки пов'язані взаємними зобов'язаннями. Крім того, ми продовжимо співпрацю з компанією на регулярних рейсах", - повідомив Аркадій Маслов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!