МВФ поповнить фонд G20 на 500 мільярдів

Понеділок, 27 квітня 2009, 08:37

Комітет, який представляє членів Міжнародного валютного фонду, у суботу підтримав ініціативу G20, спрямовану на збільшення ресурсів організації з 250 млрд. дол. до 750 млрд. дол.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Щоб забезпечити залучення капіталу, Міжнародний валютно-фінансовий комітет (МВФК), який виробляє політику МВФ і складається з представників 24 країн, прийняв рішення почати перегляд квот країн-членів.

Однак, з огляду на те, що такий перегляд завершиться лише в січні 2011 року, вирішено забезпечити також "негайне фінансування" з боку країн, йдеться в комюніке.

Одним з варіантів залучення капіталу є випуск облігацій МВФ. Їх покупцями, зокрема, могли б виступити Росія та інші країни БРІК.

"Впевнений, що такий механізм буде використано", - сказав журналістам у суботу глава МВФ Домінік Стросс-Кан, зазначивши, що з різними країнами вже обговорюються конкретні механізми реалізації плану із залучення грошових коштів з ринку і конкретні суми, які вони готові вкласти.

Росія може вкласти в облігації Міжнародного валютного фонду кошти із золотовалютних резервів, сказав міністр фінансів, віце-прем'єр РФ Олексій Кудрін на нещодавньому з'їзді Асоціації російських банків.

Індія може купити облігації на 10 млрд. дол. Японія прямо дала МВФ позику 100 млрд. дол., стільки ж виявив готовність дати Євросоюз, ще 100 млрд. дол. - США.

Як повідомляє The Wall Street Journal, Китай, Індія, Росія і Бразилія провели зустріч у Вашингтоні, щоб, зокрема, узгодити спільну позицію щодо можливих умов випуску облігацій МВФ та їх прибутковості.

У той же час випуск облігацій розглядається членами МВФ як тимчасовий захід, що забезпечить швидке отримання коштів, але це не виключає залучення коштів Фондом через існуючий механізм (так званий New Arrangements to Borrow, NAB).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: