БЮТу набридло торгувати за долари

Четвер, 2 квітня 2009, 12:34

Перехід на національну валюту у взаєморозрахунках між Україною і Росією позитивно позначиться на економіці обох країн, сприятиме мінімізації наслідків світової фінансової кризи та убезпечить від ризиків коливання американського долара.

Про це заявила голова комітету Верховної ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва, народний депутат від БЮТ Наталія Королевська на засіданні комітету, повідомляє агентство "УНІАН".

При цьому вона зазначила, що перехід на розрахунки в національній валюті - сучасна тенденція, характерна для багатьох країн.

"Неконтрольована емісія долара в США сприяє експорту інфляції в інші країни і посиленню ризиків для національних економік", - зазначила Королевська.

Реклама:

Ідеальним кроком, на її думку, був би перехід на національні валюти з усіма торговими партнерами України "в обсягах не менше половини експортно-імпортних операцій".

"Ми повинні максимально стимулювати розвиток двосторонніх і багатосторонніх відносин за рахунок розрахунків у національних валютах. Ми повинні стимулювати застосування резервних регіональних валют інших країн, щоб тим самим мінімізувати втрати від превалювання долара", - підкреслила Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!