"Дочці" "Газпрому" продовжать українську ліцензію

Четвер, 16 квітня 2009, 11:44

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) видасть ТОВ "Газпром збут Україна" ліцензію на один рік на поставку газу за нерегульованим тарифом в обсязі до 7,5 млрд. кубометрів.

Відповідне рішення члени комісії ухвалили на черговому відкритому засіданні в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами начальника юридичного управління "Газпром збут Україна" Андрія Галущака, компанія подавала в комісію заявку на видачу ліцензії на постачання природного газу за нерегульованим тарифом на умовах, які застосовуються іншими ліцензіатами.

Стандартний термін, на який видається ліцензія, становить п'ять років.

Реклама:

Проте, з огляду на те, що порядок та умови проведення розрахунків за газ визначаються щорічно за додатковими угодами між "Газпром збут Україна" та Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз Україна", НКРЕ видала ліцензію на один рік.

Галущак також повідомив, що "Газпром збут Україна" планує в поточному році поставити промисловим споживачам України близько 4 млрд. кубометрів газу.

Начальник юридичного департаменту також нагадав, що "Газпром збут Україна" поставляє газ за раніше укладеними контрактами хімічним, металургійним підприємствам, а також підприємствам, що працюють у сфері сільського господарства та машинобудівній галузі.
Як повідомлялося, у квітні 2008 року НКРЕ видала ТОВ "Газпром збут Україна" ліцензію на поставку газу терміном на 1 рік. Термін дії ліцензії закінчується 24 квітня.

Річний обсяг поставок, закріплений діючою ліцензією, також становить 7,5 млрд. кубометрів.

У 2008 році "Газпром збут Україна" продав українським підприємствам 3,35 млрд. кубометрів газу.

У січні 2009 року директор ТОВ "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальский повідомив, що компанія планує продати в 2009 році промисловим підприємствам України близько 6 млрд. кубометрів газу, що становить 25% від планованого споживання.

Він підкреслив, що "Газпром збут Україна" продаватиме газ підприємствам за тією ж ціною, за якою газ продаватиме на внутрішньому ринку НАК "Нафтогаз України".

ТОВ "Газпром збут Україна" є 100% дочірньою компанією ВАТ "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: