Ярославському дозволили придбати акціонера "УкрСиббанку"

Вівторок, 14 квітня 2009, 16:10

ЗАТ "Укрінвест", що на 100% належить бізнесмену Олександру Ярославському, може придбати контрольний пакет акцій великого акціонера "УкрСиббанку" - ЗАТ "Українська металургійна компанія" (УМК).

Згідно з повідомленням Антимонопольного комітету України (АМКУ), поширеній у вівторок, він видав "Укрінвесту" відповідний дозвіл, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Українській металургійній компанії" на кінець 2008 року належало 39,49754% акцій "УкрСиббанку", тоді як контрольний пакет акцій розміром 51% належить французькому BNP Paribas SA.

Засновниками УМК є Ярославський, Ернест Галієв, "Укрінвест" та ТОВ "Альтернатива +". Згідно із даними ДКЦПФР на кінець лютого цього року, "Альтернатива +" володіла 50% акцій УМК, а "Укрінвест" - 43,1792% акцій.

При цьому раніше найбільшими власниками "Альтернатива +" були ВАТ "Азот" (Черкаси) з часткою близько 49% і приватне підприємство "Бізнес-Технологія" (Харків), що повністю належить Галієву з часткою близько 51%.

Згідно з даними рейтингового агентства Fitch, 49% акцій "УкрСиббанку" до недавнього часу контролювали Ярославський та Галієв, які продали контрольний пакет акцій банку BNP Paribas в кінці 2005 року.

Згодом Ярославський та Галієв почали розділ інших активів. Зокрема, Ярославський викупив частку Галієва у ВАТ "Азот" (Черкаси) і створив для управління своїми активами Development Construction Holding.

За даними агентства, в зв'язку з необхідністю постійної докапіталізаціі "УкрCиббанк" між українськими акціонерами виникли протиріччя.

При цьому Ярославський публічно заявляв про готовність зберегти свою частку в "УкрСиббанку".

З урахуванням зазначеної інформації, дозвіл Антимонопольного комітету фактично дозволяє Ярославському частково викупити частку Галієва в "УкрСиббанку".

Ярославський у телефонній розмові з кореспондентом агентства відмовився від коментарів до завершення угоди, не підтвердивши і не спростувавши вказане припущення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: