Уряд хоче викупити проблемні банки

Вівторок, 31 березня 2009, 00:26 -

Уряд України має антикризову програму, яка допоможе здійснити покупку деяких проблемних комерційних банків для їх подальшої підтримки.

Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Уряд України розглядає ще одну антикризову програму, вона у нас буде дванадцятою, про покупку цих банків у держвласність і підтримку цих банків як держвласності через збільшення капіталу банку та повернення грошей вкладникам, які сьогодні втратили свої гроші в цих банках", - сказала вона.

За словами Тимошенко, "якщо зараз вдасться через антикризовий законопроект отримати додаткові гроші до бюджету, ми плануємо розпочати викуп у держвласність деяких комерційних банків і почати погашення людям того, що приватні власники сьогодні зробили з заощадженнями людей".

Реклама:

Уряд буде приймати рішення з приводу такої антикризової програми протягом двох тижнів, сказала вона.

Крім того, прем'єр-міністр заявила, що банківський криза в країні обумовлена "не дуже правильними кроками, які робилися в перші місяці".

"Ми не впливаємо на цей процес, ми можемо тільки, на жаль, спостерігати за тим, що робить Національний банк і комерційні банки", - наголосила вона.

У той же час, прем'єр підкреслила, що національна банківська система починає стабілізуватися і вже мінімізували відтік депозитів з банків.

"На сьогоднішній день відтік депозитів, в березні місяці мінімізовано. І це офіційні статистичні дані. Про що це говорить? Що почала стабілізуватися національна банківська система, але деякі окремі банки сьогодні у важкому стані", - наголосила Тимошенко.

"І сьогодні я кажу, що немає передумов для такого глибокої кризи. Це зроблено тому, що кошти рекапіталізації і, я думаю, це пізніше буде доведено, виведено за межі країни через купівлю валюти і створення тиску на валюту і руйнування курсу національної валюти - гривні. Те, що було зроблено, я це не підтримую і не можу бути партнером у таких відносинах", - сказала прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: