Меркель буде закликати G20 "заощаджувати"

Понеділок, 30 березня 2009, 12:13

Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір застерегти лідерів країн в ході саміту G20, який відбудеться цього тижня, від збільшення масштабів бюджетних вливань в економіку.

Про це вона сказала в інтерв'ю Financial Times, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нинішня криза виникнула не тому, що ми емітували надто мало грошей, а тому, що економічне зростання грунтувалося на занадто великому обсязі грошей, і це зростання було нестійким", - заявила Меркель.

Таким чином, вважає вона, провідні країни не повинні повторювати цю помилку і створювати гарантії, що аналогічна криза не повториться.

Перед зустріччю в Лондоні між провідними країнами визначилися розбіжності, які, однак, їхні лідери намагаються мінімізувати, щодо масштабів фінансових вливань в економіку з боку держави.

США вважають, що кожна з країн G20, наслідуючи приклад Вашингтона, повинна витратити на заходи щодо стимулювання економіки за 2% ВВП. Більшість країн Євросоюзу і Китай виявляють більшу стриманість.

Меркель високо оцінила при цьому готовність нової адміністрації США встановити нові, більш жорсткі правила регулювання фінансових ринків.

У той же час вона підкреслила, що одного саміту буде недостатньо для того, щоб знайти вихід з економічної кризи і вибудувати нову структуру фінансових ринків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: