Кредитним союзам доведеться повертати депозити

Четвер, 26 березня 2009, 20:11

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) відмінила своє розпорядження "Про тимчасові заходи щодо забезпечення стабільності діяльності кредитних спілок", яким було введено тимчасовий мораторій на дострокове розірвання депозитних угод кредитних союзів.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Держфінпослуг Віктор Суслов, рішення прийнято на засіданні комісії 26 березня.

"Ми скасували мораторій на дострокове розірвання договорів ... Вважаю, що він був введений помилково. Точно так само я вважаю, що помилковим було і жовтневе рішення НБУ, яке передувало рішенню Держфінпослуг, щодо введення мораторію на дострокове розірвання депозитних договорів у банках", - відзначив він.

За словами голови Держфінпослуг, комісія буде зупиняти діючі ліцензії на право залучення депозитів, зокрема, в кредитних спілках, якщо вони (кредитні союзи) не будуть повертати депозити в строк - це стосується депозитів, термін яких закінчився.

"Відтепер ми будемо вживати санкції в широкому масштабі, тому що в цій ситуації на першому місці повинні бути права громадян та інтереси вкладників", - зазначив Суслов.

Він також висловив надію, що приклад введення санкцій щодо структур, які порушують права вкладників, буде підтримано і банківською системою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: