Уряд вирішив підтримати промисловців

Вівторок, 24 березня 2009, 18:27

Уряд найближчим часом підпише меморандум з хіміками, металургами і шахтарями щодо спільного співробітництва для підтримки виробництва.

Про це сказала голова парламентського комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, народний депутат від БЮТ Наталія Королевська, повідомляє агентство "УНІАН".

Королевська зазначила, що меморандум розробляється, зокрема, з метою не допустити з боку Росії демпінгу ринку коксованого вугілля.

За її словами, російські конкуренти сьогодні намагаються захопити внутрішній український ринок і витиснути з нього українських шахтарів.

Реклама:

"Урядом прийнято низку заходів, на сьогодні готується до підписання меморандум держави, шахтарів, хіміків і металургів для нормалізації виробництва української продукції. Меморандум, я думаю, в найближчі тижні буде підписано", - повідомила Королевська.

Крім того, вона зазначила, що всі українські хімічні підприємства з березня перейшли на 5-денний робочий день і поступово відновлюють свої обсяги виробництва.

Вона також назвала позитивним моментом ухвалення закону про підтримку хімічної галузі, де чітко прописаний механізм повернення податку на додану вартість, залучення інвестицій і пакет податкових пільг для галузі.

Разом з тим, Королевська наголосила, що на сьогодні необхідно утриматися від національного протекціонізму, зокрема, у вигляді 13-відсоткової надбавки на ввізне мито.

За її словами, країни, де буде введено такий протекціонізм, будуть внаслідок цього витіснятися з світових ринків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: