В Україні з'явилася перша антиколекторська асоціація

Середа, 25 лютого 2009, 17:56

В Україні створено першу антиколекторську асоціацію "Ваша надія", до якої готові приєднатися шість антиколекторських організацій з різних регіонів.

Про це повідомив голова Асоціації антиколекторів і правозахисників України "Ваша надія" Федір Олексюк  на прес-конференції в агентстві "УНІАН".

За його словами, антиколектори зверталися до міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з проханням посприяти в оперативному реагуванні на заяви потерпілих від дій колекторів і банків.

Олексюк зазначив, що на сьогодні заяву про незаконність дій колекторів і банків може бути передано до органів МВС протягом кількох хвилин після звернення до антиколекторів.

Реклама:

Антиколекторська асоціація також пропонує позичальникам банків, у разі спрямованих проти них незаконних дій колекторських агенцій або банківських працівників, негайно подавати заяву до суду і цим припиняти тиск на позичальників.

Довідка "ЕП". Офіційно, антіколлекторами називають себе компанії та юристи, які допомагають позичальнику правильно вести діалог з банком. Вони допомагають правильно вести переписку и грамотно провести реструктуризацію.

Неформально, антіколлекторамі називають себе досвідчені юристи і колишні банківські працівники, які допомогають різко зменшити або взагалі призупинити виплати по кредиту, але при цьому не втратити квартиру і автомобіль.

Але абсолютно все антіколлектори клієнтам допомагають боротися із зайвою нахабністю колекторських компаній, методи роботи яких іноді межують з криміналом. В Україні колекторська діяльність законодавчо ніяк не регулюється, що створює високі ризики того, що неплатники зіткнуться з некоректною поведінкою "збиральників боргів".

                                                                     

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: