У Тимошенко злякалися базарних тіток і знижують збір

Четвер, 15 січня 2009, 14:50
 

Уряд має намір пропонувати мінімальну ставку ринкового податку у розмірі 0,18 грн. за м. кв. на добу (0,03% від мінімальної зарплати) до другого читання проекту закону "Про місцеві податки і збори".

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов.

Зараз для працівників ринків діє ринковий збір, верхня межа якого була встановлена декретом Кабінету Міністрів "Про місцеві податки і збори" від 20 травня 1993 року (20% мінімальної зарплати, тобто 113 грн.).

Якщо ринковий збір сплачується за площу торгового майданчика, то запропонований Урядом ринковий податок буде стягуватися з адміністрацій ринків за загальну площу (з проходами, туалетами тощо).

Реклама:

Таким чином, площа, за яку доведеться платити працівнику ринку, збільшиться.

"Враховуючи те, що середнє співвідношення торгової площі до загальної площі ринку складає 50/50, та те, що ставку податку пропонується суттєво зменшити, сума загального платежу для конкретного працівника ринку все одно стане меншою порівняно із тими сумами, які підприємцям доводиться платити зараз", - повідомив  Турчинов. 

Як відомо, в першій редакції закону збір було збільшено в 7 разів. У четвер Верховну Раду пікетували працівники ринків, а депутати, що не входять до більшості звинуватили в уряд в намаганні знищити робочі місця. Після чого фракція БЮТ заявила, що готова проголосувати за відповідні зміни до закону щодо зменшення збору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: