"Укрпошта" взяла курс на реформи

Четвер, 15 січня 2009, 10:55
 

Держоператора поштового зв'язку компанію "Укрпошта"  реформують.

В середу уряд ухвалив програму розвитку поштового зв'язку до 2013 року, в якій передбачена автоматизація роботи "Укрпошти" та її вихід на нові ринки - експрес-доставки та direct mail, пише видання "Комерсант-Україна".

Міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський представив уряду "Концепцію державної програми розвитку поштового зв'язку на 2009-2013 роки".

Вона була схвалена урядом і тепер буде запропонована для затвердження Верховній Раді. Після цього розпочнеться розробка необхідних для її здійснення законів.

Дохід, що отримується поштовим оператором, не дає можливості інвестувати в розвиток, і ресурс підприємства використовується неефективно.

"Автопарк компанії не поновлено, коштів немає навіть на ремонт будинків", - відзначив прес-секретар "Укрпошти" Костянтин Голишев.

Вже зараз пропонуються варіанти щодо поліпшення роботи підприємства.

"У самому прибутковому сегменті ринку - експрес-доставки - поряд з" Укрпоштою "діють близько 300 операторів, - наголосила начальниця відділу маркетингу компанії Олена Капрій .- Наша частка тут не перевищує 20%".

До кінця року буде введена послуга експрес-доставки: вартість відправлення листа буде залежати від терміну доставки.

Збиткові пункти зв'язку (кожен третій) мають намір замінити на пересувні, повідомила пані Капрій: "У цьому році планується закрити близько 300 відділень в селах".

Також пропонується створити чотири автоматизованих центрі із сортування кореспонденції - у Києві, Дніпропетровську, Львові та Миколаєві.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!