Банки закликають НБУ пом'якшити вимоги

П'ятниця, 5 грудня 2008, 16:27
 

Асоціація українських банків (АУБ) закликає Національний банк України (НБУ) пом'якшити вимоги щодо корекції регулятивного капіталу банку на суму розриву між термінами активів і пасивів.

Про це повідомляється на веб-сайті АУБ, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Посилення НБУ вимог до банків щодо скорочення розбалансованості між активами і пасивами терміном більше року (довгостроковий ГЕП) не враховує кризових проявів, що склалися на міжнародних ринках капіталу і фінансовому ринку України", - вказується в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, пропозиції з врегулювання проблеми спрямовані голові НБУ Володимиру Стельмаху.

Реклама:

У повідомленні нагадується, що НБУ вимагає від банків корекції розміру регулятивного капіталу з урахуванням довгострокових ГЕПов: проблема значно підсилюється девальвацією гривні, що веде до збільшення гривневого еквівалента відповідних розривів.

АУБ пропонує Нацбанку відрегулювати вимоги з корекції регулятивного капіталу банку на суму довгострокового ГЕПу через відповідні внесення змін до інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні.

Крім того, АУБ просить НБУ вдвічі продовжити термін реалізації плану зменшення довгострокових ГЕПов до розміру статутних капіталів банків - до 1 січня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: