Євробонди за падінння ПФТС

Середа, 3 грудня 2008, 14:36


B середу, 3 грудня,  на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких минули операції на ПФТС, зафіксовано падіння цін на акції.

Широкий індекс українського фондового ринку, UAI-50 , показує падіння на 2,87%, опустившись до рівня в 23,91 пункти, пише видання FundMarket.

"Спред прибутковості українських євробондів EMBI+ Ukraine нестримно зростає, наближаючись до рівня максимуму минулого місяця. Це надає негатив на очікування по курсу гривні і котирувань акцій.

Казначейство, схоже, почало довгоочікуване фінансування держвитрат, внаслідок чого ми бачимо зростання залишків на коррахунках банків до максимального рівня з 10 жовтня", - сказав директор інвестиційного департаменту Уксоцбанку Ерік Найман.

Зниження на ПФТС відбувається у більшості емітентів: ВАТ "Шахтоуправління "Покровське"  (- 11,76%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" , ВАТ "Укртелеком"(- 5,88%), ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (- 2,47%), ВАТ "Укрнафта"  (- 1,71%), ВАТ Центренерго (- 0,57%).

Лідер падіння ОАО "Пивобезалкогольний комбінат "Славутич" (- 40,00%).

Декільком емітентам вдається триматися в "зеленій" зоні: ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (+ 6,67%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 1,66%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+ 1,01%).

Першість за обсягом торгів утримує ВАТ "Дніпроспецсталь" - 239 тис грн.

Старший трейдер ТОВ "Спарта Капітал" Богдан Вантух очікує сьогодні нейтральну торгівельну сесію з різноспрямованим рухом котирувань.

" При негативному відкритті Америки на локальному ринку можуть посилитися продажі. Наша думка: індекс сьогодні ходитиме в межах -2% - +0,5% по основному індикатору", - передбачає експерт.

Американський ринок у вівторок підскочив вгору після падіння в понеділок. Причинами зростання було ухвалення ФРС США додаткових заходів з підтримки фінансування банківської системи за допомогою збільшення терміну спеціальних програм по боротьбі з кредитною кризою до 30 квітня 2009 року. Другим стимулом для зростання ринку стали прогнози, що американський конгрес піде на компроміс і прийме програму підтримки автомобілебудування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: