Ринок акцій починає оживати?

П'ятниця, 19 грудня 2008, 14:31
 

У п'ятницю, 19 грудня,станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано позитивний рух котирувань.

Більшість емітентів до середини дня торгуються в "плюсі", повідомляє FundMarket.

Деяка стабілізація гривні на валютному ринку відіграла свою позитивну роль. До середини дня на ринку зафіксовано угоди загальним обсягом в 38 млн. грн. в 82 угодах.

Найбільший інтерес з боку покупців мають акції ВАТ "Єнакіївський металургійний завод"(+1,82%), ВАТ "Металургійний комбінат" Азовсталь "(+0,12%), ВАТ" Алчевський металургійний комбінат "(0%), ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" (+43,39%). За цими емітентами здійснено майже половину всіх угод.

Основну підтримку металурги черпають з девальвації гривні, витрат на енергоресурси, що зменшуються та деяких законодавчих актів.

Не дивлячись на негатив, який оточив економіку країни з усіх сторін, позитивну динаміку торгів підтримують такі емітенти: ВАТ "Запоріжсталь" (+37.24%), "Укрнафта" (+0.18%),
"Дніпроенерго" (+3.09%), ВАТ "Ясинівський коксохімічний завод" (+1.99%),

Піддалися негативному зовнішнього фону в п'ятницю такі акції: "Західенерго" (-2.14%), "Центренерго" (-1.32%), ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (-2.44%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!