АМКУ дав 10 днів на зниження транспортних тарифів

Середа, 17 грудня 2008, 10:38 -
 

Антимонопольний комітет України (АМКУ) офіційно рекомендував Київській міськдержадміністрації переглянути тарифи на пасажирські перевезення електротранспортом КП "Київський метрополітен" та КП "Київпастранс".

Це рішення одноголосно прийняте членами комітету на спеціальному засіданні з цього питання у вівторок, повідомляє прес-служба АМКУ.

"Київська міськадміністрація," Київський метрополітен "і" Київпастранс "повинні переглянути тарифи в бік зменшення до економічно обгрунтованого рівня.

В іншому випадку комітет, як правопріменяющій орган, буде змушений застосувати жорсткі санкції, які можуть скласти до 10% річної виручки кожного з підприємств.

"Для перегляду тарифів є 10 днів, після чого комітет прийме остаточне рішення. Це відбудеться на наступному засіданні з цього приводу, 30 грудня", - заявив в. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

АМКУ 11 грудня 2008 року порушив відповідну справу щодо Київміськдержадміністрації, КП "Київський метрополітен" та КП "Київпастранс".

Підставою для цього стало інформація міністра економіки про необгрунтованість тарифів на проїзд. Міністерство економіки очолює робочу групу, створену урядом за ініціативою АМКУ, який розслідував обгрунтованість тарифів.

Як встановила Державна інспекція з контролю за цінами при Мінекономіки, при розрахунках вартості проїзду, зокрема, в метрополітені, було неправомірно закладено витрати на суму понад 300 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: