Курс гривні в листопаді буде коливатися в межах 5,5-6,0 грн./дол.

Вівторок, 4 листопада 2008, 15:00
 

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку в листопаді, імовірніше всього, буде коливатися в межах 5,5-6,0 грн./дол.

Так вважають українські банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

"Зниження нижче 5,5 грн./дол. малоймовірно і, швидше за все, буде розцінене учасниками ринку як цікава можливість купити "дешевий" долар. В цілому місяць торгів на валютному міжбанку, швидше за все, пройде на рівні близько 5,8 грн./дол. з коридором 5,5-6,0 грн./дол.", - сказав начальник управління инвестиційно-банківських послуг "Укрсоцбанку" Ерік Найман.

Разом з тим, за його словами, у листопаді можлива третя хвиля "атаки на гривню" і зниження курсу до 6,5 грн./дол. "Однак це буде гарна можливість вигідно продати долари", - відзначив він.

Реклама:

"З урахуванням дефіцитного грошового ринку і зменшення ажіотажного попиту на американську валюту, коливання курсу долара поблизу позначки 5,8-6,0 грн./дол. є цілком ймовірним сценарієм на листопад", - сказав аналітик "Альфа-Банку" (Україна) Олександр Ведєнєєв.

За його словами, тверда корекція валютної політики Національного банку України (НБУ) на минулому тижні стабілізувала ситуацію на ринку і сприяла зменшенню панічних настроїв.

У п'ятницю (31 жовтня) Нацбанк продав 36 млн. дол. (купив - 8 млн. дол.), тоді як 30 жовтня регулятору довелося продати 500 млн. дол.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!