"Укртатнафту" знову "опустили"

Четвер, 20 листопада 2008, 16:53
 

Одинадцятий арбітражний апеляційний суд Самари в середу ухвалив залишити в силі рішення арбітражного суду Татарстану про стягнення зі ЗАТ "Укртатнафта" на користь ТОВ "Сувар-Казань" боргу розміром 2,46 млрд. грн.

Борг передбачений за поставлену на Кременчуцький НПЗ 2007 року, але неоплачену нафту, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, суд залишив у силі визначення арбітражного суду Татарстану про відмову в скасуванні забезпечувальних заходів для справи, таким чином, підтвердивши законність арешту 73,9% акцій ВАТ "Татнефтєпром", що належать ЗАТ "Укртатнафта".

Також апеляційна інстанція прийняла рішення відмовити ТОВ "Сувар-Казань" у стягненні з "Укртатнафти"  за прострочення оплати нафти сумою 209 млн. грн. і заборгованості з урахуванням інфляції в 32 млн. грн., підтвердивши рішення арбітражного суду Татарстану.

Реклама:

У серпні арбітражний суд Татарстану частково задовольнив позов ТОВ "Сувар-Казань" до ЗАТ "Укртатнафта", зобов'язавши виплатити борг розміром 2,46 млрд. гривень за поставлену на Кременчуцький НПЗ нафту.

Нафта поставлялася "Укртатнафті" з травня до жовтня 2007 року через три полтавські посередницькі фірми - "Авто", "ТАІЗ" і "Техно-прогрес". Свої зобов'язання з оплати постачань українська компанія вчасно не виконала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: