Співвласник Дельта Банку може скористатися рейдерською атакою на ПІБ

Вівторок, 7 жовтня 2008, 12:54

Співвласник Дельта Банку Микола Лагун може підписати угоду про придбання контрольного пакета Промінвестбанку, пишуть "Экономические Известия", повідомляє джерело вищезазначеного видання.

Угода відбудеться тільки в тому випадку, якщо нинішній власник ПІБу Володимир Матвієнко передасть свої акції протягом найближчих трьох-чотирьох днів.

Учора ввечері повинне було відбутися підписання угоди між фактичним власником ПІБу Володимиром Матвієнко та українським бізнесменом Миколою Лагуном. Сторони не розголошують суму угоди і розмір пакета, придбаного паном Лагуном.

Деякі учасники ринку думають, що Микола Лагун діє разом з російським підприємцем Алішером Усмановим.

Реклама:

"Це буде найкращим варіантом для ПІБ, тому що фінансову підтримку банкові сьогодні зробити вже ніхто не може",- говорить неназване джерело  "Экономических Известий".

Нагадаємо, що пропозиція про санацію ПІБу робили також Ощадбанк і Укрексімбанк, що були готові прийняти приватних клієнтів Промінвестбанку і надати йому ліквідність для збереження платоспроможності. Національний банк України вирішив виділити Промінвестбанкові рефінансування в сумі 5 млрд грн.

"Рейдерская атака на банк викликала панічний настрій вкладників і дострокове відкликання внесків населення, що викликало складності в проведенні платежів. У зв'язку з цим правління НБУ, уважно вивчивши ситуацію, прийняло рішення про рефінансування ліквідності банку в сумі 5 млрд грн", - відзначається в повідомленні Нацбанку.

При цьому Нацбанк підкреслює, що Промінвестбанк є досить капіталізованим, здійснює прибуткову діяльність. На початок вересня прибуток банку склав 433 млн грн.

ЗАТ Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк (Промінвестбанк) засновано в 1992 році. До липня 2008 року серед його акціонерів не було осіб, що володіли більш 10% статутного капіталу банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: