Новий закон про АТ не вирішить конфлікт щодо "Київстару"

Вівторок, 7 жовтня 2008, 10:38
Норвезька компанія Telenor, що володіє 56,51% акцій ЗАТ "Київстар GSM", не вважає, що прийняття Верховною Радою нового закону "Про акціонерні товариства" вирішить конфлікт з другим акціонером - російською "Альфа-Груп" (43,49%).

"Новий закон, наскільки мені відомо, не впливає на конфлікт між акціонерами "Київстару" прямо, але ми ще не встигли вивчити питання більш детально", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" голова представництва Telenor в Україні Тронд Мое.

За його словами, у зв'язку з тим, що положення закону відносно кворуму, необхідного для проведення зборів акціонерів, не перетерпіли змін, норвезька компанія не зможе відновити корпоративне управління в "Київстарі".

У той же час Мое бачить позитивні наслідки для України в результаті прийняття такого закону.

"У недавньому дослідженні Світового банку Україна зайняла дуже низькі позиції в категорії "Захист інвесторів" - 142 місце з 180 країн. Тому поліпшення ситуації в цій сфері повинне бути пріоритетним для країни. Новий закон безперечно буде сприяти цьому процесу", - сказав голова представництва Telenor.

Реклама:

Конфлікт між акціонерами "Київстара" триває вже близько чотирьох років. У результаті Altimo, не являючись на збори акціонерів українського оператора, блокує їхнє проведення із січня 2005 року.

Компанії неодноразово подавали позови, однак розв'язати конфлікт так і не вдалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: