"Київстар" розміняють

Понеділок, 6 жовтня 2008, 16:46

Скандинавська телекомунікаційна група Telenor і компанії, афілійовані з російським холдингом "Альфа-груп", близькі до укладання домовленості про обмін активами.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело із скандинавської сторони, близьке до переговорів.

У розпорядженні агентства є копія угоди про конфіденційність із попередньою структурою угоди й підписами виконавчого віце-президента Telenor Яна Едварда Тігісена й Олексія Резниковича, голови Altimo, що управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп".

За даними, сторони вели переговори в Лондоні у серпні 2008 року. Відповідно до попередніх параметрів угоди, Telenor передасть "Альф"і приблизно 12% голосуючих акцій "Вимпелкома" й, таким чином, скоротить пакет до 17,9% з 29,9%. У результаті, пакет "Альфи" збільшиться до приблизно 56% з нинішніх 44%.

Реклама:

В обмін на пакет "Вимпелкома", "Альфа", передасть всі наявні акції "Київстара" у розпорядження Telenor і вийде із складу акціонерів українського оператора.

Уряд Норвегії передасть Альфі приблизно 5% акцій Telenor із свого пакета розміром 54,6%.

За словами іншого джерела, близького до переговорів, угода припускає тільки обмін пакетами акцій і не має грошової складової. Джерело також повідомило, що остаточна угода між сторонами може бути укладена у найближчі кілька тижнів.

Старший віце-президент Altimo Кирило Бабаєв підтвердив факт ведення переговорів, але відмовився коментувати документ. Представники Telenor в Осло відмовилися від коментарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: