Мінфін зможе здійснювати внутрішні позики в іноземній валюті

Вівторок, 28 жовтня 2008, 14:44
 

Президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді дозволити Міністерству фінансів здійснювати внутрішні позики, номіновані в іноземній валюті.

Про це йдеться в запропонованому Президентом законопроекті "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи й про внесення змін до деяких законодавчих актів України", зареєстрованому в Раді 28 жовтня.

"Надати Міністерству фінансів право на здійснення державних внутрішніх позик, номінованих в іноземній валюті", - сказано в документі.

Цим законопроектом Президент також пропонує парламенту збільшити ресурси Фонду гарантування вкладів за рахунок 25% прибутку Національного банку, повідомляє агентство "Українські новини".

Реклама:

Також передбачено дозволити уряду поповнювати в 2008 році статутні капітали держбанків за рахунок надпланових державних запозичень; дозволити уряду в 2008 придбати акції банків в обмін на держоблігації.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що його прийняття дасть змогу поліпшити фінансово-бюджетну дисципліну й стан платіжного балансу, забезпечить стабільність фінансової системи країни до впливу зовнішніх кризових економічних явищ.

Як повідомлялося, о 16:00 у вівторок Рада розпочне вечірнє засідання.

До вечірнього засідання профільні парламентські комітети мають намір розглянути внесений у парламент Президентом законопроект № 3309-4 "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи й про внесення змін до деяких законодавчих актів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: