"Укртелеком" - перший у черзі на приватизацію

Середа, 22 жовтня 2008, 12:29
 

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов вважає, що доцільно знову відновити процес приватизації для залучення коштів у боротьбі з впливом фінансової кризи можна з продажу "Укртелекому".

Про це Турчинов заявив в інтерв'ю журналістам у середу в Києві після засідання Кабінету Міністрів, на якому був схвалений пакет антикризових заходів.

"Ми не виключаємо підтягування інвесторів з Японії для участі в приватизації "Укртелекому", - сказав Турчинов.

"За попередньою оцінкою фахівців, є ресурси у могутніх японських компаній, що могли б бути зацікавлені дати реальну ціну за об'єкт", - підкреслив Турчинов.

Реклама:

Він відзначив, що це питання обговорювалося на засіданні Ради національної безпеки й оборони в понеділок. "Президент сказав, що він подумає, але думати вже немає часу", - сказав Турчинов.

Він нагадав, що уряд пропонував виставити на продаж "Укртелеком" на початку нинішнього року, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. На сьогоднішній день державі належить 92,79% акцій оператора, 7,14% були продані трудовому колективу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: