АМКУ побачив змову автоперевізників Києва

Вівторок, 14 жовтня 2008, 15:25
 

Антимонопольний комітет України порушив справу за фактом одночасного підвищення приватними автоперевізниками тарифів на проїзд у маршрутних таксі в Києві.

Останнім часом в столиці відбувається стале подорожчання вартості проїзду в маршрутках, повідомляється в прес-релізі АМКУ.

При цьому перевізники, незважаючи на те, що мають різні витрати та прибутки, підвищують тарифи в залежності лише від дальності поїздки. Відтак у комітеті, за попереднім аналізом ситуації, з'явилися підстави вважати, що перевізники вдалися до антиконкурентних узгоджених дій.

На відсутність об'єктивних передумов для існуючого підходу до підвищення вартості проїзду вказує і здешевлення нафтопродуктів у вересні, на яке одностайно не відреагували перевізники. Зокрема, лише за вказаний місяць світові ціни на нафту знизилися на 13%.

Реклама:

"Постійне подорожчання проїзду в маршрутках зачіпає інтереси більшості киян. І ми не можемо стояти осторонь від цієї проблеми. Саме тому, комітет проведе детальне розслідування, яке охопить усіх без винятку столичних перевізників. У разі встановлення неправомірності дій, підприємці в повній мірі понесуть відповідальність", - зазначив виконувач обов'язків голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Наразі в столиці працює понад 60 приватних перевізників, маршрутки яких функціонують на 263 маршрутах, зазначається в повідомленні.

Між тим, як повідомлялося, комітет вимагає економічного обґрунтування підвищення тарифів і в комунальних маршрутних таксі КП "Київпастранс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: