Торговці медикаментами вступили в змову

Вівторок, 14 жовтня 2008, 13:40

13 жовтня в усіх українських аптеках різко підвищилися ціни.

Окремі ліки подорожчали на рекордні 40%, пише газета "Дело".

Після чого в Держслужбі лікарських засобів пройшло екстрене засідання, де чиновники вирішували, як зупинити безпрецедентне підвищення цін на медпрепарати.

Подорожчання, насамперед, торкнулося імпортних препаратів. Наприклад, кілька днів тому краплі від нежиті "Нокспрей" можна було купити за 8 гривень, тепер за них доведеться викласти 11 гривень. Імпортери лікарських засобів стверджують, що подорожчання спровокувало підвищення курсу долара. У свою чергу, в  Держслужбі лікарських засобів не виключають, що торговці медикаментами вступили в змову.

Чиновники обіцяють, що якщо оператори фармринку не повернуть колишні ціни, в ситуацію будуть вимушені втрутитися силові органи.

За інформацією менеджерів найбільших українських аптечних мереж, всі вихідні аптечні кіоски в авральному порядку міняли цінники. А вже вчора низка співробітників київських аптек були вимушені пояснювати своїм клієнтам, чому буквально за ніч медпрепарати підвищилися в ціні майже в півтора рази. "Ми не розуміємо, чому це сталося, і нам це не подобається. Якщо у нас залишилися старі запаси ліків, ми їх продаємо ще за старою ціною", - завіряли фармацевти.

У Держслужбі лікарських засобів вчора повідомили "Делу", що операторів ринку медпрепаратів екстрено зобов'язали знизити ціни в найближчий день. "Якщо вони не подешевшають, то тут вже повинні розбиратися податкова і прокуратура", - сказав заступник підрозділу  Держслужби лікарських засобів Костянтин Косяченко.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: