Єврокомісія перевірить українські підприємства з виробництва олії

Четвер, 4 вересня 2008, 12:59

Інспектори Єврокомісії 16 вересня відвідають Україну для оцінки її системи якості й безпеки виробництва соняшникової олії.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра аграрної політики Іван Демчак у четвер.

"16 вересня фахівці Євросоюзу приїдуть до України для перевірки системи якості й безпеки виробництва соняшникової олії, починаючи із заготівлі соняшника й закінчуючи відвантаженням олії в термінали", - сказав він.

Заступник міністра уточнив, що на цей час українські заводи поставляють олію до країн ЄС за умови наявності експлуатаційних дозволів.

Реклама:

Раніше очікувалося, що інспектори офісу з питань продуктів харчування й ветеринарії Єврокомісії на початку вересня відвідають з візитом Україну для проведення оцінки виробництва й умов переробки соняшникової олії, а також впровадженої системи контролю й сертифікації для уникнення його забруднення.

Як повідомлялося, у квітні 2008 року деякі європейські країни заявили про виявлення в соняшниковій олії часток мінеральних і паливних мастил.

Після цього ЄС тимчасово заборонив поставки української олії. ЇЇ ввезення було відновлено після того, як Європейська комісія дала формальну згоду на заходи, що були розпочаті Україною в системі сертифікації й контролю якості соняшникової олії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: