Дешевше 300 доларів газу не буде

Вівторок, 30 вересня 2008, 16:49
Ціна на імпортований з Росії газ для України перевищить 300 дол за тис. кубометрів, вважає керівник Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

"Відправною точкою переговорів між Україною та Росією буде ціна, яку обумовили Туркменістан і Росія. І хоча експерти говорять, що ціну формує формула, але навіть ця формула дозволяє вирахувати ціну від 300 дол за тис. кубометрів ", - ОлександрЄрмолаєв, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна".

Україна в 2008 році платить за імпортований середньоазіатський газ із Росії по тарифу 179,5 дол за тис. кубометрів. Разом з тим, керівництво "Газпрому" не виключає, що в 2009 році ціна на газ для України може перевищити 400 дол за тис. кубометрів. У той час як у проекті державного бюджету України на 2009 рік передбачена ціна 250 дол за 1000 кубометрів.

"Ми маємо досить таки тверду й ультимативну позицію "Газпрому" і торгуватися будемо в межах 30-40 дол. І тому розмови про те, що Тимошенко привезе ціну на газ нижче 300 доларів, є лише бажанням", - резюмував політолог.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 2 жовтня відвідає Москву з робочим візитом за запрошенням Володимира Путіна. Зокрема, у ході переговорів планується обговорити аспекти торгово-економічного співробітництва, взаємодія в енергетичній сфері, а також питання поставок на Україну природного газу.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: