Учасники вітчизняного фондового ринку побоюються кризи

Четвер, 25 вересня 2008, 14:39

У четвер, 25 вересня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано висхідний рух котирувань.

На цей час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував підвищення на 1,8%, отримавши 39,28 пункту.

За словами трейдера департаменту торгівлі ЦП інвестиційного банку " Фенікс-Капітал" Віктора Петруся, "незважаючи на низькі ціни й фундаментально стабільні показники емітентів, інвестори побоюються подальшого розвитку кризових явищ. У результаті - сьогодні, як і в останні кілька торговельних сесій, на біржі практично не проводяться торги".

"З іншого боку, - відзначає експерт, - зміни в розрахунку між учасниками фондового ринку унеможливили спекулятивні торги, на які останніми двома місяцями доводилося до 70% таких угод".

Реклама:

"У цілому відсутність спекулятивної складової в короткостроковій перспективі є досить позитивним фактором, тому що сприяє стабілізації ринку. А надалі дозволить знову привернути увагу інвесторів", - підкреслює Петрусь.

Підсумки торгів на вітчизняному ринку демонструють позитивну динаміку, повідомляє FundMarket.

Сьогодні в "зеленій" зоні торгувалися: ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 69,57%) угода пройшла поза спреда (вище), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 1,82%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+ 1,13%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 0,89%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 0,48%).

Однак котирування деяких підприємств дешевшають: ВАТ "Западенерго" (- 2,67%), ВАТ "Мотор Січ" (- 1,43%).

Першість за обсягами утримує АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" - 6,9 млн. грн.

Експерти FundMarket вважають, що сьогодні з початку торгів гарною ознакою є зростання ПФТС на фоні вчорашнього падіння американських індексів і зниження їх на російських площадках cьогодні.

Можливо нові правила розрахунку між учасниками ФР додали впевненості, або оптимістичне бачення економічної ситуації, яке Президент України озвучив у середу в інтерв'ю. Однак, якщо подивитися на зміни індексу крізь призму технічного аналізу, то можна побачити, що ринок консолідується з великою ймовірністю позитивного руху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: