Тігіпко створює новий банк у Білорусії

Вівторок, 23 вересня 2008, 14:00

Після очікуваного продажу банку "Бізнес Стандарт" власник групи "ТАС" Сергій Тігіпко сконцентрується на банківському бізнесі в Білорусії.

В Асоціації білоруських банків повідомили, що Тігіпко подав документи до Національного банку Республіки Білорусь на реєстрацію установи "Т-Банк", повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Банк, швидше за все, буде працювати в популярному зараз роздрібному сегменті, вважають учасники ринку.

В понеділок в Асоціації білоруських банків повідомили, що власник фінансової групи "ТАС", голова правління "Сведбанка" Сергій Тігіпко відкриває власний банк у Білорусії.

Реклама:

"Сергій Тігіпко подав документи до Національного банку Білорусії на реєстрацію - питання знаходиться на розгляді. Умовна назва банку - "Т-Банк",- розповів голова Асоціації білоруських банків Фелікс Чернявський.- Як швидко буде отриманий дозвіл, залежить від того, наскільки вони відповідають вимогам нашого регулятора".

Прес-секретар "Сведбанка" Ірина Рудко не змогла прокоментувати ці плани, однак джерело в групі "ТАС" підтвердило їх: "Ми відкриваємо в Білорусії банк і незабаром будемо відкривати там страхове направлення".

Після продажу українського банку "Бізнес Стандарт" (до 15 жовтня), "Т-Банк" стане єдиним банківським активом Тігіпко. Білоруські банкіри пов'язують рішення Сергія Тігіпко створити власну установу, а не купити, з відсутністю банків, виставлених на продаж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: