Зниження цін на золото й нафту підігріває інтерес до цінних паперів

Середа, 13 серпня 2008, 14:41

У середу, 13 серпня, станом на 13:30, серед компаній, за акціями яких були здійснені угоди, зафіксоване підвищення котирувань.

Як повідомляє "FundMarket", за словами старшого брокеру торговельного відділу компанії "Юпрас Капітал" Олексія Рєпіна, зростанню фондового ринку сприяло зниження цін на нафту й золото, а також зміцнення американського долара.

Також він підкреслив, що "з важливих подій варто відзначити новини у банківському секторі, де міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило на рівні В2 довгострокові рейтинги 22 українських банків за зобов'язаннями в іноземній валюті (рейтинги групи B вважаються досить ризикованими для довгострокових інвестицій)".

Цей факт позитивно позначається й на акціях відповідних емітентів.

Реклама:

Про це свідчать і сьогоднішні торги на ПФТС: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 1,39%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+ 0,80%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 0,77%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 0,68%), ВАТ "Центренерго" (+ 0,19%).

У плюсі закінчив ранкові торги ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (+ 5,85%).

Цьому сприяли успішні виробничі показники, досягнуті у першому півріччі. Так, у Міністерстві промполітики України повідомили що, за січень-липень поточного року на ММК ім. Ілліча виплавлено 4,114 млн. тонн сталі, що на 96 тис. тонн (2,3%) більше, ніж за перші 7 місяців 2007 року.

Несподівано високо підвищилися котирування за акціями ВАТ "Чернівціобленерго" (+ 96,72%).

У мінусі другий день поспіль торгуються акції ВАТ "Мотор Січ" (- 2,22%).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Дніпроенерго" (- 1,38%) - 5 млн. грн.

Американські фондові індекси у вівторок 12 серпня знизилися через нові ознаки того, що наслідки кредитної кризи продовжують впливати на фінансовий сектор. Несприятливий вплив цих факторів був частково нівельований зниженням цін на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!