НСК "Олімпійський" почали реконструювати

П'ятниця, 4 липня 2008, 12:44

Будівельна компанія ВАТ "Мостобуд" у четвер розпочала роботи з реконструкції НСК "Олімпійський", необхідні для проведення в Києві чемпіонату Европі з футболу Євро-2012.

Голова наглядової ради "Мостобуду" Володимир Продівус розповів, що проектний інститут компанії вже завершив проект виконання демонтажних робіт, розрахував календарні графіки; "є, і фахівці, й техніка, й обладнання, й великий досвід виконання подібних операцій", - повідомляє агенство "УНІАН" .

За його словами, мостобудівники в 1966-67 роках брали участь у будівництві тоді ще "Республіканського стадіону", і в архіві компанії збереглися проекти конструкцій.

Як повідомив Продівус, вже демонтована чаша олімпійського вогню, на черзі - 30-тонні інформаційні табло, ліхтарні щогли освітлення висотою понад 90 метрів, репортажно-інформаційний комплекс, ліфтова шахта заввишки більше, ніж 40 метрів.

Реклама:

Реконструкція стадіону почалася  до остаточного визначення проектувальника, тому що всі розглянуті пропозиції передбачають знесення даних споруд.

Терміни для демонтажу відведені найстисліші, відзначив голова наглядової ради "Мостобуду".

"Щоб вкластися в них, ми маємо намір працювати цілодобово. Вже на місці підйомні крани вантажопідйомністю понад сто тонн, а також інша необхідна техніка", - говорить Продівус.

За словами заступника голови правління компанії Олександра Махно, скоріш за все, згідно з вимогами УЄФА, доведеться розбирати перший ярус, щоб забезпечити хороший перегляд футбольних матчів з глядацьких місць.

"Другий ярус, можливо, залишиться у сьогоднішньому вигляді, тут роботи передбачаються, в основному, з встановлення конструкцій, що забезпечують навіс над трибунами, щоб захистити гостей чемпіонату від негоди", - сказав Махно.

Також, за його словами, будуть проведені роботи, які сприятимуть комфортному перегляду змагань.

На думку експертів, "Мостобуд" здатний не тільки в найкоротший термін демонтувати необхідні конструкції стадіону і прилеглі до нього об`єкти, але й реконструювати головну спортивну арену Євро-2012.

Як відомо, відкрите акціонерне товариство "Мостобуд" вже більше 60 років лідирує в будівництві позакласних мостових споруд в Україні й СНД.

Зокрема, компанією побудовані всі київські мости й більшість мостових споруд в Україні. В даний час, "Мостобуд" виступає генпідрядником на будівництві Подільського мостового переходу в столиці, швидкісній автомагістралі через Дніпро в Запоріжжі, бере участь в будівництві Дарницького залізнично-автомобільного мосту.

Раніше "Мостобуд" брав участь у будівництві НСК "Олімпійський", Українського будинку й інших складних об`єктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: