НКРЕ "порадує" новими цінами на газ до кінця липня

Четвер, 3 липня 2008, 12:46

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) розраховує закінчити процедуру перегляду тарифів на газ для населення до кінця липня.

Як повідомляє "УНІАН" , про це сказав журналістам у четвер перед засіданням комісії голова НКРЕ Валерій Кальченко.

Він повідомив, зокрема, що на сьогодні комісія має в своєму розпорядженні підготовлені та узгоджені розрахунки перегляду тарифів для обласних газопостачальних компаній, а також для побутових абонентів. І найближчим часом він збирається направити їх на узгодження в Міністерство економіки та Міністерство фінансів.

"У нас розрахунки на сьогодні готові, ми направляємо їх в Мінекономіки і Мінфін для погодження", - сказав голова НКРЕ, зазначивши, що паралельно ці документи будуть направлені на погодження до профспілок.

Реклама:

Кальченко нагадав, що в разі проходження погоджувальних процедур і прийняття відповідної постанови комісією, вона має протягом 10 днів бути зареєстрована в Міністерстві юстиції, і лише після цього документ набере юридичної сили."

Реально, я думаю, впродовж липня ми розглянемо це питання", - сказав Кальченко.

Він наголосив, що НКРЕ поки не отримувала офіційних документів від Кабінету Міністрів з рекомендаціями переглянути тарифи на газ для населення. Він зазначив, що лише після отримання цих документів почнеться процедура погодження.

Як відомо, Кабмін своєю постановою від 9 квітня цього року рекомендував НКРЕ з травня до грудня поточного року поетапно підвищити роздрібні ціни на газ для населення: щомісяця 3% підвищення роздрібної ціни для побутових споживачів з обсягом споживання до 12 тис. куб. м і 5% підвищення для абонентів, які споживають понад 12 тис. куб. м.

17 квітня НКРЕ відклала затвердження нових роздрібних цін на газ для населення до 24 квітня, але на сьогодні тарифи так і не затверджено.

Постановою Кабміну від 25 червня рекомендовано НКРЕ переглянути тарифи обласних газопостачальних компаній на послуги з розподілу та транспортування й роздрібні ціни на газ для населення з 1 липня.

Таким чином, рівень граничних цін на газ для побутових споживачів підвищено Кабміном на 8,3-13,8% залежно від обсягів споживання.

2 липня Міністр палива й енергетики Юрій Продан заявив, що підвищення цін на природний газ для населення з 1 липня не відбудеться.

Ціни на газ для населення не переглядали з кінця 2006 року, тим часом як витрати газодобувних і газотранспортних підприємств суттєво зросли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: