Рахункова палата заявляє про неефективну роботу Мінфіну

Понеділок, 21 липня 2008, 16:41

Рахункова палата заявляє про неефективне планування Міністерством фінансів субвенцій з державного бюджету в місцеві бюджети на заходи щодо енергозбереження, ремонт тепломереж, будівництво газопроводів і газифікацію населених пунктів.

Про це йдеться в повідомленні Рахункової палати, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Планування Міністерством фінансів коштів субвенції було не оптимальним і здійснювалося з порушенням законодавства", - говориться в повідомленні.

Зокрема, за даними Рахункової палати, за рахунок коштів субвенції минулого року планувалося профінансувати роботи на 520 об'єктах газифікації і 603 об'єктах теплопостачання, а в 627 населених пунктах планувалося проведення робіт з оснащення об'єктів лічильниками води й тепла.

Реклама:

В той же час станом на 1 січня 2008 заплановані обсяги робіт залишилися невиконаними, а в експлуатацію не був введений 471 об'єкт кошторисною вартістю 765 млн. грн. (або 42% від загальної кількості об'єктів).

При використанні коштів субвенції, як підкреслює Рахункова палата, допущено порушення законодавства та неефективне управління коштами на суму 214 млн. грн. (27% від загального обсягу фінансування).

Неналежний контроль виконання заходів з боку Міністерства житлово-комунального господарства й місцевої влади, за даними аудиторів Рахункової палати, призвів до фінансування робіт без затвердження проектно-кошторисної документації і проведення державної експертизи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: