"Київміськбуд" зупинив будівництво низки об'єктів

Четвер, 17 липня 2008, 14:55

Президент будівельної компанії "Київміськбуд" Петро Шилюк не виключає можливості припинення реалізації 15 проектів з будівництва житла й соціальних об'єктів через кризу в будівельній галузі.

"Завтра я зберу керівників, і там, де немає фінансування, потрібно зупинити реалізацію. Необхідно щодня 14 млн. грн. для фінансування", - сказав він на засіданні ради директорів Будівельної палати в Києві в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

При цьому Шилюк відзначив, що компанія, можливо, також призупинить реалізацію соціальних проектів, тому що вони фінансуються за рахунок ії прибутку.

За даними президента "Київміськбуду", у зв'язку з кризою в галузі в Києві вже припинені роботи на низці будівельних об'єктів, оскільки забудовники зіткнулися з проблемою відсутності кредитних коштів.

Реклама:

Крім того, Шилюк відзначив значне зростання цін на будівельні матеріали.

На його думку, одним із шляхів виходу з такої ситуації є забезпечення доступу населення до іпотечних кредитів.

Як повідомлялася, Холдингова компанія "Київміськбуд" планує цього року отримати прибуток розміром 46 млн. грн., що на 4,4% більше в порівнянні з 2007 роком.

Компанія 2007 року збільшила чистий прибуток у 2,7 рази - до 44,054 млн. грн. чистий дохід компанії за 2007 рік склав 982,862 млн. грн., що у 2,4 рази більше в порівнянні з 2006 роком.

Статутний капітал "Київміськбуд" станом на кінець 2007 року склав 16,535 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: