Експерти заявляють про відсутність обліку обсягів газу в Україні

П'ятниця, 13 червня 2008, 14:31

Україна споживає на 10 млрд. кубометрів природного газу менше, ніж заявляють офіційні джерела.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління громадської організації "Альянс "Нова енергія Україна" Валерій Боровик.

Як передає "Лігабізнесінформ" , Боровик відзначив, що реконструкція газотранспортної системи (ГТС) в Україні не вигідна нікому, незважаючи на те, що про намір реконструювати ГТС заявляють як уряд, так і Президент.

"Поки немає обліку і контролю, поки не проведена модернізація, поки ми не знаємо, скільки Україна споживає газу, тому що ми не маємо лічильників на вході, а вони стоять у Росії, в таких умовах краще і спокійніше красти газ, що потім перепродається", - додав він.

Реклама:

Крім того, Боровик указав на те, що в Україні вірогідно знають, як працює вітчизняна ГТС.

"За умови впровадження чіткого контролю, при наявності представників силових структур Європа й Україна з подивом побачать, що Україна споживає на 10 млрд. кубометрів менше.

Тому зрозумілі причини, чому відтягаються рішення про модернізацію ГТС незалежно від зміни команди уряду, зміни президентів. Однак це рішення необхідно прийняти", - підкреслив він.

Нагадаємо, Україна споживає близько 80 млрд. кубометрів газу в рік. Власний видобуток країни становить близько 20 млрд. кубометрів. Інший газ імпортує в Україну компанія "РосУкрЕнерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: