РНБО зобов’язала Кабмін відновити угоду з Vanco

П'ятниця, 30 травня 2008, 19:12

Рада національної безпеки і оборони рекомендує Президентові Віктору Ющенку зобов'язати Кабінет Міністрів відновити угоду з Vanco.

Про це на брифінгу повідомила секретар РНБО Раїса Богатирьова, передають «Українські новини».

За її словами, міжвідомча робоча група, яка була створена указом Ющенка №463 від 20 травня, перевірила законність проведення в 2006 році конкурсу з відбору інвестора для розробки Прикерченської ділянки, а також підписання УРП з Vanco Prykerchenska і не знайшла порушень українського законодавства.

Таким чином, РНБО на сьогоднішньому засіданні ухвалило рішення про те, що Кабмін повинен відновити договір з інвестором.

Реклама:

«Уряду за наслідками роботи було запропоновано відмінити своє рішення про односторонній вихід з угоди. Генеральна прокуратура повинна застосувати заходи до тих, хто не виконує її рішення. Це рішення сьогодні було ухвалене більшістю голосів, проти голосувала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко», - сказала секретар РНБО.

Також РНБО рекомендувало Міністерству охорони навколишнього природного середовища відновити дію ліцензії Vanco Prykerchenska на розробку Прикерченської ділянки, яка була анульована наказом міністерства.

Як повідомлялося, 25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію Vanco Prykerchenska на розробку Прикерченської ділянки.

19 травня перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що Кабмін вирішив вийти з УРП з Vanco International, яка переуступала всі права з розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря Vanco Prykerchenska.

21 травня міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук повідомив, що Кабмін не вийшов з угоди, а припинив її дію.

Рішення уряду досі не опубліковане.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: