Тимошенко пообіцяла вугільникам 6,5 мільярда

Четвер, 10 вересня 2009, 13:54

Кабінет міністрів планує надати державні гарантії на 6,5 млрд. гривень для переоснащення вугільної галузі в 2010 році.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи нараду з керівниками наукових закладів і машинобудівних підприємств, які забезпечують потреби вугільної галузі, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тимошенко повідомила, що із загального фонду держбюджету і стабілізаційного фонду на переоснащення та переобладнання шахт планується виділити до 1 млрд. гривень, ще до 1 млрд. гривень - на капітальне будівництво.

"І це тільки те, що буде фінансуватися як прямі витрати. На додаток до цього, а не замість цього, у нас буде 6,5 млрд. гривень гарантій, які ми почнемо з вами реалізовувати з 2010 року", - сказала вона.

Реклама:

Тимошенко повідомила, що як тільки 15 вересня проект держбюджету на 2010 рік буде поданий до Верховну ради, уряд почне переговори з українськими та іноземними банками та фінансовими організаціями з тим, щоб до 1 січня вже були підписані угоди про кредитування.

"Можу сказати, що вже попередньо переговори ми проводимо і, в принципі, ставлення дуже позитивне, причому наших українських банків з іноземним капіталом", - зазначила прем'єр.

Також 52 млн. гривень, за словами Тимошенко, планується виділити на науково-дослідні роботи, під конкретні актуальні теми - збільшення видобутку і поліпшення системи безпеки праці.

Вона підкреслила, що 52 млн. гривень - це попередня сума. "Але якщо нам потрібно буде збільшувати ці обсяги, я хотіла б це знати до того, як ми подамо бюджет до Верховної ради, а бюджет до Верховної ради ми будемо подавати 15 вересня. У цю суботу ми вже будемо остаточно коригувати цифри і остаточно закладати фінансову політику для вугільної галузі", - сказала вона.

Як повідомлялося, раніше Тимошенко заявила, що до 2010 року вугільна галузь має наблизитися до тих обсягів виробництва, які були продемонстровані в кращі роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: