Нацбанк не хоче міняти адміністраторів банку "Надра" та Укрпромбанку

Понеділок, 7 вересня 2009, 13:11

Національний банк України не бачить причин для зміни тимчасових адміністраторів проблемних банків "Надра" і Укрпромбанк.

Про це під час інтернет-конференції заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Причин зміни тимчасових адміністраторів банку "Надра" і Укрпромбанку НБУ не бачить. Більш того, на думку Нацбанку, незалежних експертів, а також глави місії Міжнародного валютного фонду, тимчасовий адміністратор "Надра" є одним з кращих професіоналів, якому вдалося провести серйозну роботу як зі скорочення картотеки, так і за різними програмами реструктуризації заборгованості", - сказав він.

Круглик також повідомив, що НБУ очікує від уряду активних дій по програмі рекапіталізації системних банків.

Реклама:

І тільки після закінчення рекапіталізації цих фінустанов можна буде говорити про рекапіталізацію середніх і дрібних банків, відзначив він.

Як повідомлялося, наприкінці серпня уряд зажадав зміни тимчасових адміністраторів банку "Надра" та Укрпромбанку в якості однієї з умов забезпечення прогресу в питанні рекапіталізації цих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: