Тимошенко знайшла "важку зброю" в банку "Київ"

Понеділок, 17 серпня 2009, 10:46

В банку "Київ" було зафіксовано порушення з документами.

Про це заявила на прес-конференції прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Коли проходила затяжка призначення керівника в банку "Київ"  від уряду, в той час массово вивозилися документи з банку, документи знищувалися. Й коли наша команда увійшла до банку з новим керівником, затримали людей, які вивозили папери  і руйнували усю бухгалтерію. Тому порушено кримінальну справу", - сказала вона.

За словами прем'єра, в банку було знайдено зброю.

Реклама:

"В цьому банку було знайдено достатню кількість зброї, причому важкої такої зброї й не пояснено, звідки ця зброя взялася в цьому банку", - наголосила Тимошенко.

"На цьому тижні я буду звертатися до НБУ з пропозицією зняти мораторій на повернення вкладів в банку "Київ", - додала голова уряду.

Вона зазначила, що Національному банку в подальшому слід реагувати "значно швидше й динамічніше" на ситуацію в банківській системі.

"Якщо би вчасно були поставлені керівники від уряду в цих банках, наприклад, в банку "Київ", то ми би значно швидше провели оздоровлення банку", - зазначила Тимошенко.

Прем'єр підкреслила, що в банках "Родовід" й Укргазбанку відновлено стабільну роботу.

"З моменту нашого входження в Укргазбанк і Родовід банк повністю відновлена платіжна система цих банків. Безперешкодно люди можуть робити операції із своїми грошима, з депозитами, з кредитами. Й банки вийшли на нормальну здорову систему роботи", - сказала вона.

За ії словами, оптимізму додають показники по "Родовід банку".

"Навіть, 22% вкладників (банку "Родовід" - "ЕП") не забирають вклади, а перевкладають їх назад. Це вже стабільний показник й це говорить про те, що відроджується довіра до "Родовід банку" й до "Укргазбанку", - наголосила голова уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!