Кабмін вирішив приватизувати 15 обленерго

Четвер, 30 липня 2009, 15:58

Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо приватизації 15 контрольних пакетів енергопостачальних компаній (обленерго), переданих до статутного фонду Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Про це на прес-конференції повідомив виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко, передає агентство "Українські новини".

"Урядом ухвалено рішення про початок процедури приватизації контрольних пакетів енергорозподільних компаній, які входять до статутного фонду НАК "Енергетична компанія України", - сказав Парфененко.

При цьому він підкреслив, що Фонд державного майна не має наміру одночасно 2009 року виставляти на продаж ці пакети акцій обленерго.

Реклама:

"Це (рішення Кабміну) не означає, що всі ці 15 пакетів в один час виставлятимуться на продаж, що ринок обвалиться, що ми все пускаємо з молотка", - підкреслив Парфененко.

Він додав, фонд проведе ретельну роботу зі встановлення чіткої аргументованої послідовності виставляння на продаж цих об'єктів, а також проведене маркетингове дослідження для реалізації держмайна.

На сьогодні, зі слів Парфененка, триває робота з підготовки до приватизації обленерго, зокрема вирішується питання вилучення пакетів акцій зі статутного фонду НАК ЕКУ і передачі їх фонду.

В.о. голови ФДМУ зазначив, що у разі, якщо всі процедури буде проведено швидкими темпами, то перший аукціон із продажу може бути оголошено у вересні 2009 року.

НАК "ЕКУ" створено в червні 2004 року.

До статутного фонду компанії передано, зокрема, держпакети акцій підприємств паливно-енергетичного комплексу, зокрема енергогенеруючих "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Центренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: