В Мінфіні спростовують реструктуризацію боргів Укрпромбанку

Понеділок, 13 липня 2009, 20:24

Закордонні кредитори "Укрпромбанку" поки що не давали згоди на реструктуризацію боргів.

Про це заявив директор департаменту з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів України Теймур Багіров, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"У нас немає підстав на даний момент говорити про те, що згоду на реструктуризацію боргів Укрпромбанку отримано", - сказав Багіров.

Чиновник підкреслив, що варіант, коли держава надасть гарантії кредиторам Укрпромбанку, для того, щоб прискорити процес рекапіталізації, сьогодні не обговорюється.

Реклама:

Також Багіров зазначив, що банки "Надра" і Укрпромбанк на сьогодні є єдиними претендентами на рекапіталізацію.

"Крім цих банків у нас поки що більше нічого немає", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Укрпромбанк отримав згоду кредиторів на реструктуризацію 99% зовнішніх позик, чим фактично відкрив собі шлях до початку рекапіталізації

У червні в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський повідомив, що питання про рекапіталізацію Надра Банку і Укрпромбанку, буде вирішуватися після проведення цими банками реструктуризації своєї заборгованості перед зовнішніми кредиторами.

За його словами, загальна зовнішня заборгованість зазначених банків становить 1,4 млрд. дол., у тому числі Надра Банку - близько 860 млн. дол., Укрпромбанку - близько 160 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: