"Астеліт" вимагає від "Укртелекому" продовжити договір про інтерконект

Вівторок, 3 березня 2009, 13:04
ТОВ "Астеліт" звернулося до Господарського суду Києва з позовом у відношенні ВАТ "Укртелеком", в якому міститься вимога визнати дійсним в 2009 році договір про взаємне підключення мереж (інтерконект).

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Астеліту".

Як повідомлялося, черговий етап традиційного для України щорічного протистояння операторів зв'язку з приводу ставок інтерконекту почався в листопаді 2008 року, коли "Укртелеком" розіслав операторам мобільного зв'язку пропозиції про переукладання договорів на взаємне підключення мереж на умовах рівних ставок доступу.

Заступник голови правління "Укртелекому" Ігор Сиротенко тоді повідомив, що мобільні оператори платять за доступ до його мереж удвічі менше, ніж до мереж один одного.

За інформацією агентства, діюча 2008 року ставка інтерконекту складає 0,5 грн./хв.

Пізніше в дебати з питань ставок включилося ТОВ "Голден Телеком", підключивши до своїх щорічних спорів з великими стільниковими операторами і ЗАТ "Українські радіосистеми" (УРС, ТМ Beeline).

Розвиток конфлікту призвів до звертання "Укртелекому" у лютому до Господарського суду Києва з позовом у відношенні ЗАТ "Київстар" з вимогою визнати укладеним договір "Про надання телекомунікаційних послуг на 2009 рік", яким передбачено симетрична ставка інтерконекту в 0,5 грн./хв.

На це "Київстар" минулого тижня відповів зустрічним позовом.

Антимонопольний комітет України після низки звернень операторів і розширених засідань за їх участю приступив до вивчення ситуації на ринку.

За словами в. о. голови комітету Олександра Мельниченка, його відомство схильне визнати операторів монополістами на ринках доступу до власних мереж і передати питання тарифного регулювання на цьому ринку Національній комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ).

Член НКРЗ Володимир Звєрєв, у свою чергу, вважає, що процес введення нової методики розрахунку ставок інтерконекту займе не менше півроку, однак можливо затягування цього процесу операторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: