У Дніпропетровську бензин відпускають лише за талонами. На АЗС черги

П'ятниця, 14 березня 2008, 11:07

На всіх заправках міста, крім "Нефтек", бензин продають винятково за талонами. Через це автомобілі вишикувалися в черги.

На питання, що викликало таку ситуацію, менеджери заправок відповідають, що вказівку дістали від керівництва. Все, що вдалося довідатися, - подорожчання й "талонізацію" викликала інвентаризація АЗС.

За інформацією Дніпропетровського обласного відділення Антимонопольного комітету, 13 березня фахівці АМКУ майже в повному складі виїхали в службові відрядження з метою вивчення причин подорожчання й дефіциту нафтопродуктів.

"Поки не завершене розслідування, ми не можемо говорити про те, чи є порушення законодавства з боку операторів ринку нафтопродуктів", зазначають в АМКУ й обіцяють надати більш детальну інформацію за результатом відряджень уже найближчим часом.

Реклама:

Багато водіїв вважають, що ситуація створена штучно. "Зараз робиться все для того, щоб виманити талони, адже бензин дорожчати буде", такі коментарі можна почути від них найчастіше .

Справді, за повідомленнями експертів, у майбутньому планується подорожчання бензину всіх марок. Тому власникам підприємств, які продають паливо в роздріб, не вигідно, щоб у автомобілістів залишалися талони, куплені за старою ціною.

Схожа на дніпропетровську ситуація спостерігається й на деяких заправках  Запоріжжя, де були підвищені відпускні ціни на бензин марок А-92 і А-95 у середньому на 40 коп. - до 5,2 грн за літр і 5,6 грн за літр. Більшість  АЗС обласного центру вчора не працювала.

Нагадаємо, у Києві з 9 березня подорожчали нафтопродукти на 10-15 коп. за літр.

ICTV

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: