Маск заявив, що Starlink вийшов на беззбитковість

П'ятниця, 3 листопада 2023, 17:25 -
 
reuters

Гендиректор SpaceX Ілон Маск заявив, що підрозділ супутникового інтернету Starlink, який належить космычный компанії, вийшов на беззбитковість.

Про це Маск написав на своїй сторінці у соцмережі X ( колишній Twitter).

"З радістю повідомляю, що Starlink від SpaceX досяг беззбиткового грошового потоку! Чудова робота чудової команди.

Starlink також має більшість усіх активних супутників на навколоземній орбіті", - написав бізнесмен.

Реклама:

При цьому мільярдер не пояснив, чи беззбитковість досягнута на операційній основі, чи протягом певного періоду. 

"Starlink перебуває в центрі уваги з минулого року, оскільки допомагає забезпечити Україну супутниковим зв'язком, що є ключовим у її війні проти Росії.

Минулого місяця Маск заявив, що Starlink буде підтримувати зв'язок в Газі з "міжнародно визнаними гуманітарними організаціями" після того, як відключення телефонного та інтернет-зв'язку ізолювало людей в секторі Газа від світу і один від одного", - додає Reuters.

Реклама:

Маск прагнув створити підрозділ Starlink як важливе джерело доходу для фінансування більш капіталомістких проєктів SpaceX, таких як ракета Starship наступного покоління - гігантської багаторазової ракети, яку компанія має намір доставити на Місяць для NASA протягом наступного десятиліття.

Минулого року дохід Starlink збільшився більш ніж у шість разів - до 1,4 млрд дол, але не досягнув цілей, поставлених Маском, писала у вересні газета The Wall Street Journal з посиланням на выдповыдны документи.

SpaceX оцінюється приблизно в 150 мільярдів доларів і є однією з найдорожчих приватних компаній у світі.

Економычна правда

Реклама: