Новини 5 жовтня: Україна поставила на паузу позов до СОТ, ФДМ готує продаж державної частки ТРЦ Ocean Plaza

Четвер, 5 жовтня 2023, 21:00 -

Про СОТ. Україна "поставила на паузу" розгляд скарги на Польщу, Угорщину та Словаччину у Світовій організації торгівлі.

Про Ocean Plaza. Фонд держмайна звернувся до уряду з ініціативою включити до переліку об’єктів великої приватизації державну частку в столичному ТРЦ Ocean Plaza для продажу на відкритому аукціоні. 

Про ВВП. Станом на жовтень Світовий банк прогнозує зростання ВВП України у 2023 році на 3,5%, що відчутно вище від червневих оцінок - на 1,5 відсоткового пункту.

Про ПДФО. Комітет з питань бюджету доопрацював законопроєкт №10037, який передбачав вилучення у громад податків на доходи фізичних осіб (ПДФО), сплачених військовими, та визначав порядок витрачання вільного залишку бюджетних коштів та залишку коштів спеціального фонду місцевих бюджетів, які утворилися на кінець бюджетного періоду.

Реклама:

Про обвал Дегтярівського мосту. Правоохоронці проводять обшуки в КМДА, "Київавтодорі" та у підрядників у справі про обвал конструкцій на Дегтярівському мосту.

Ексклюзиви ЕП

Держслужбовців скоротять, зарплати переглянуть. Мінфін приготував "сюрприз" чиновникам у 2024-му

Реклама:

Хто може найбільше програти внаслідок реалізації реформи держслужби і чому про неї згадали напередодні третього року великої війни?

Зеленський: "Не час для перекладання бруківки". Хто не почув президента?

Наче забувши про війну, деякі органи влади почали закуповувати товари і послуги, які не впливають на обороноздатність. Президент втрутився, але, схоже, його проігнорували.

Реклама: