Обвал Дегтярівського мосту: виявлено привласнення коштів під час реконструкції, йдуть обшуки

Четвер, 5 жовтня 2023, 18:26 -

Правоохоронці проводять обшуки в КМДА, "Київавтодорі" та у підрядників у справі про обвал конструкцій на Дегтярівському мосту.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Показово, що справу розпочатого за фактом привласнення бюджетних коштів під час реконструкції шляхопроводу.

Підозрюються посадові особи Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, комунальної корпорації "Київавтодор" і низки суб'єктів господарювання

Реклама:

Слідчі дії проводять прокурори спільно зі співробітниками Національної поліції України.

"У межах провадження 5 жовтня 2023 року на підставі ухвал суду проводяться одночасні обшуки за 8 адресами, а саме, за місцем розташування Департаменту, комунальної корпорації та підрядних організацій", - повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Нагадуємо:

Реклама:

Тим часом компанія-підрядник "Ростдорстрой", одним з бенефіціарів якої є мер Одеси Геннадій Труханов, вже береться усунити всі недоліки власним коштом.

У той же час, у компанії "Ковальська", що виготовляла балки для реконструкції, заперечують наявність браку. Їхня якість була перевірена і відповідала всій проєктній документації.

Балки Дегтярівського шляхопроводу на вулиці Олександра Довженка у Києві, які обвалилися 30 вересня, були експериментальними. Подібні елементи в Україні були використані при будівництві ще одного мосту - у Бородянці Київської області.

30 вересня в Києві на вул. Олександра Довженка під час робіт із реконструкції Дегтярівського шляхопроводу під час монтажу стався обвал мостових балок та їх падіння на проїжджу частину.

Дегтярівський шляхопровід перебував в аварійному стані з 2020 року. Щоб запобігти падінню частини аварійного мосту, у 2022 році місто здійснило протиаварійні роботи з демонтажу чотирьох деформованих балок прогонової будови. Вже у 2023 році, згідно з розробленим проєктом на замовлення КК "Київавтодор", підрядна організація ТОВ "RDS" розпочала реконструкцію шляхопроводу у складі транспортної розв'язки.

Реклама: