Україна отримала чергові 1,5 мільярда євро макрофіну від Євросоюзу

Вівторок, 22 серпня 2023, 16:59 -

У вівторок, 22 серпня, Україна отримала сьомий транш у рамках макрофінансової допомоги від Євросоюзу у 1,5 мільярда євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Загалом цьогоріч Україна отримала вже 12 млрд євро пільгового кредитного фінансування в рамках МФД із передбачених цією програмою 18 млрд євро. 

Як додали в Мінфіні, термін погашення кредиту становить 35 років. За умовами домовленостей, відсотки та інші платежі за обслуговування кредиту замість України сплачуватиме ЄС.

Реклама:

Макрофінансова допомога спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема соціальних та гуманітарних. 

"Європейський Союз є одним із найбільших донорів фінансової допомоги для України. Від початку повномасштабної війни з рф, загальний обсяг прямої бюджетної підтримки, наданої в рамках програм МФД, вже сягнув 19,2 млрд євро", — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Наступні транші в рамках масштабної програми очікуються до кінця 2023 року з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов структурної політики. 

Реклама:

Нагадуємо:

Європейська комісія вирішила переказати 135 млн євро з Інструменту сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва, що спочатку були заплановані на програми Interreg NEXT для РФ і Білорусі у 2021-2027 роках, на інші програми Interreg для України та Молдови.

Реклама: